JUNIBACKEN

Creatieve kindercoaching Den Haag

 kom je aanmeren

Kindercoaching

Samen ontdekken...

Samen doelen stellen

Er wordt gebruik gemaakt van allerlei coachingsmaterialen...

 

Een kind, hoe klein het ook nog mag zijn, is  een eigen en uniek wezentje. Het heeft unieke eigenschappen, talenten, gevoelens en reacties. Al deze bouwsteentjes maken, samen met de gereedschappen die je het kind als ouder meegeeft, dat een kind mag opgroeien tot een evenwichtig, zelfstandig en liefdevol mens. Als volwassene is het verwonderlijk om te zien, dat kinderen uit zichzelf al zoveel kunnen. Kijk naar een kindje dat na de geboorte bij zijn moeder op de borst wordt gelegd. De gezonde baby is in staat om helemaal zelf zijn weg naar de melk te vinden! De baby weet dat het moet huilen om aandacht, verzorging en liefde te krijgen. Hij weet dat het moet lachen om deze aandacht vast te houden. Hij leert dat de handjes die hij steeds ziet, zijn eigen handjes zijn. De baby leert deze handjes te coördineren. Hij ontdekt dat hij zich op de buik kan voort schuiven om zo iets te kunnen pakken. Het schuiven wordt kruipen, het kruipen wordt lopen. Het is toch wonderlijk, dat een gezond kindje dit allemaal zelf zal kunnen initiëren. Als ouder hoef je alleen maar liefdevol aanwezig te zijn en het kindje te verzorgen in de dingen die het nog niet kan.

IMG-20150125-WA0015Eerst als juf, en later ook als moeder van twee kinderen, heeft de intrinsieke motivatie van kinderen om zich te ontwikkelen mij altijd verwonderd. Ik vind het prachtig hoe kinderen op hun eigen tempo en op hun eigen wijze allemaal hun stapjes vooruit maken. Hoe ze op deze manier hun eigen weg kiezen en bewandelen. Het bewandelen van een weg, brengt vaak ook de nodige hobbels met zich mee. We leren immers van vallen en opstaan!. Ook van deze hobbels kan een kind groeien en sterker worden. Het ene kind gaat makkelijker met hobbels om dan het andere. Elk kind heeft zijn eigen rugzakje met bagage die hem kan helpen of juist verhinderen de hobbel soepel te nemen. Als ouder hoef je vaak alleen maar te kijken en liefdevol aanwezig te zijn. Soms zijn de hobbels wel erg groot, of zijn de omstandigheden niet optimaal. Dan is het fijn dat het kind terug kan vallen op de boog uit onderstaand gedicht. De boog die hem omhult, die hem de vaart geeft en, die samen met de pijl oriënteert op de wegen die voor hem liggen.

kahlil gibran

recht vooruit

S14122214250_0001Een kindercoach kan hierbij een fijne ondersteuning bieden. De kindercoach loopt een stukje mee op jullie pad en helpt mee om de verschillende richtingen van het pad in kaart te brengen. In slechts een beperkt aantal sessies begeleidt de kindercoach het kind en de ouders. Uitgangspunt is het versterken van de positie van het kind, zodat het zelf weer het heft in eigen handen kan nemen. Door het kind te volgen en zijn kwaliteiten in kaart te brengen, te verstevigen en verder uit te bouwen, kan een kind weerbaarder toekomstige situaties aan. Het versterken van het zelfvertrouwen en het zelfsturend vermogen van het kind spelen een grote rol. Een kindercoach kijkt dus vooral vooruit: waar wil het kind naartoe? 

degoedemetlinkcoaching of therapie

Door mijn opleiding Holistisch (kinder-)therapie heb ik geleerd om niet alleen vooruit te kijken. We bekijken ook de oorzaak van de stagnatie. We brengen in kaart wanneer het gedrag voor het eerst is ontstaan. We onderzoeken of er sprake is van bepaalde patronen in het gedrag. De intake met de ouders is hierbij een belangrijk onderdeel. Kan het zijn dat het kind iets wil laten zien met zijn gedrag? Dat het de ouder spiegelt en/of onbewust of bewust iets naar boven wil brengen in het gezin of in de familie? Lees hier hoe zo’n intake met de ouders eruit kan zien.

 

 

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

 

Facebook