Hulp bij huiswerk

Misschien herken je het wel: strijd bij het maken van huiswerk. Met veel moeite krijg je jouw kind aan zijn huiswerk, maar de sfeer thuis wordt er niet altijd gezelliger op. In dat geval kan het fijn zijn om het ‘huiswerk maken’ een stukje uit handen te geven. Kinderen moeten tegenwoordig overal al zo veel, en dan ook vaak gericht op het cognitieve. Het is dan fijn als thuis de plek is waar ze zo veel mogelijk kunnen ontspannen.

Als ouder is het ook niet altijd even gemakkelijk om je kind hulp te bieden bij het huiswerk. De methodes die nu op school gebruikt worden, zijn heel anders dan de methodes die je als ouder zelf vroeger gebruikte. Het gewone ouderwetse staartdelen is hier een voorbeeld van, dit gaat tegenwoordig heel anders dan hoe wij het vroeger geleerd hebben. Het door elkaar gebruiken van deze methodes kan voor verwarring zorgen bij het kind.

Omdat ik zelf in het onderwijs werk, ben ik op de hoogte van de hedendaagse methodes. Ik kan o.a. helpen bij het leren van toetsen of een duwtje in de rug geven bij het maken van die moeilijke rekensommetjes. Op school is er niet altijd tijd om één-op-één te gaan zitten met je kind, daar zijn immers nog zo’n 29 andere leerlingen. Het kan soms een groot verschil maken, als je kind toch even die begeleiding krijgt.

Facebook